Use of near-infrared transflectance spectroscopy for monitoring of honey quality components
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001714" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001714 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu
Original language description
Cílem práce bylo stanovení obsahu vody, kyselosti, aktivity vody, obsahu hydroxymethylfurfuralu, vodivosti a pH v medu pomocí FT-NIR spektroskopie. Výsledky ukazují, že blízká infračervená spektroskopie představuje vhodnou metodu pro vyhodnocení fyzikálně-chemického složení medu.
Czech name
Využití blízké infračervené transflektanční spektroskopie pro sledování parametrů jakosti medu
Czech description
Cílem práce bylo stanovení obsahu vody, kyselosti, aktivity vody, obsahu hydroxymethylfurfuralu, vodivosti a pH v medu pomocí FT-NIR spektroskopie. Výsledky ukazují, že blízká infračervená spektroskopie představuje vhodnou metodu pro vyhodnocení fyzikálně-chemického složení medu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník vedeckých prác z III. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita potravín
ISBN
978-80-8069-996-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—