Radiocesium activity reduction in boar meat by brining
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001808" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001808 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Radiocesium activity reduction in boar meat by brining
Original language description
Meat of wild boar with an intial 137Cs activity concentration of 103 Bq kg(-1) of fresh mass was treated by brining. The dry-salting reduced the activity up to18%. Subsequent brining by a mixture of sodium chloride and potassium nitrate reduced the Cs-137 activity concentration by at least 72%.
Czech name
SNIŽOVÁNÍ AKTIVITY RADIOCESIA V MASE PRASAT LÁKOVÁNÍM
Czech description
Maso z kýty prasete divokého s aktivitou 137Cs 103 Bq . kg-1, bylo upraveno solením a lákováním. Nasolení na sucho - pokles aktivity až 18 %. Následné lákování ve směsi chloridu sodného a dusičnanu draselného snížilo aktivitu 137Cs nejméně o 72 % .
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
BI - Acoustics and oscillation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Radiation and Environmental Biophysics
ISSN
0301-634X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
47
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
US - UNITED STATES
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
000252875700019
EID of the result in the Scopus database
—