All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of carbon monoxide on colour changes of chilled muscle tissue of common carp (Cyprinus carpio, L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002142" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002142 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv oxidu uhelnatého na barevné změny chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.)

  • Original language description

    Byla provedena analýza barevných (L*, a*, b*) a fyzikálně chemických (aw, pH, obsah peroxidů, hodnota TBA) charakteristik svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) balené do MAP obohacené CO. Rybí filety byly skladovány při 2 +/- 2 °C od 1. do 18. dne post mortem. Bylo zjištěno, že MAP-CO nemá signifikantní vliv na hodnoty L*. Během skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty a* v MAP-CO ve srovnání s kontrolními vzorky. V průběhu experimentu došlo ke zvýšení hodnoty b* pravděpodobně následkem tvorby oxidačních produktů lipidů.

  • Czech name

    Vliv oxidu uhelnatého na barevné změny chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.)

  • Czech description

    Byla provedena analýza barevných (L*, a*, b*) a fyzikálně chemických (aw, pH, obsah peroxidů, hodnota TBA) charakteristik svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) balené do MAP obohacené CO. Rybí filety byly skladovány při 2 +/- 2 °C od 1. do 18. dne post mortem. Bylo zjištěno, že MAP-CO nemá signifikantní vliv na hodnoty L*. Během skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty a* v MAP-CO ve srovnání s kontrolními vzorky. V průběhu experimentu došlo ke zvýšení hodnoty b* pravděpodobně následkem tvorby oxidačních produktů lipidů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.

  • ISBN

    978-80-7148-060-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské pleso

  • Event date

    May 15, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article