Effect of carbon monoxide on colour changes of chilled muscle tissue of common carp (Cyprinus carpio, L.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002142" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002142 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv oxidu uhelnatého na barevné změny chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.)
Original language description
Byla provedena analýza barevných (L*, a*, b*) a fyzikálně chemických (aw, pH, obsah peroxidů, hodnota TBA) charakteristik svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) balené do MAP obohacené CO. Rybí filety byly skladovány při 2 +/- 2 °C od 1. do 18. dne post mortem. Bylo zjištěno, že MAP-CO nemá signifikantní vliv na hodnoty L*. Během skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty a* v MAP-CO ve srovnání s kontrolními vzorky. V průběhu experimentu došlo ke zvýšení hodnoty b* pravděpodobně následkem tvorby oxidačních produktů lipidů.
Czech name
Vliv oxidu uhelnatého na barevné změny chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.)
Czech description
Byla provedena analýza barevných (L*, a*, b*) a fyzikálně chemických (aw, pH, obsah peroxidů, hodnota TBA) charakteristik svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) balené do MAP obohacené CO. Rybí filety byly skladovány při 2 +/- 2 °C od 1. do 18. dne post mortem. Bylo zjištěno, že MAP-CO nemá signifikantní vliv na hodnoty L*. Během skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty a* v MAP-CO ve srovnání s kontrolními vzorky. V průběhu experimentu došlo ke zvýšení hodnoty b* pravděpodobně následkem tvorby oxidačních produktů lipidů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
ISBN
978-80-7148-060-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské pleso
Event date
May 15, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—