All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of packaging on chemical parameters of salmon (Salmo salar L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002150" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002150 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv balení na vybrané chemické parametry svaloviny lososa (Salmo salar L.)

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledovat změny chemických parametrů, které mají vztah k údržnosti svaloviny lososa (Salmo salar L.). Celkem bylo vyšetřeno 120 vakuově balených vzorků a 120 vzorků balených prostě. Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2 +/- 2°C. Chemické analýzy TVBN (celkové těkavé dusíkaté baze), N-TMA (dusík trimethylamin), PV (peroxidové číslo), FFA (volné mastné kyseliny), MDA (malondialdehyd) byly provedeny 1., 3., 5., 8., 10. a 12. den skladování. Vakuové zabalení pozitivním způsobemovlivnilo průběh námi sledovaných postmortálních procesů čerstvé svaloviny lososa, především oxidační procesy v tucích. Důkazem je nižší aktivita primárních a sekundárních peroxidačních změn (Graf 3 a 4). Proteolytické a lipolytické procesy probíhaly u vakuově balených lososů obdobně jako u lososa baleného prostě, ke konci experimentu byla intenzita těchto procesů u vakuově balených vzorků výrazně nižší, v konkrétních případech byly zjištěny statisticky významné rozdíly hodnot těchto par

  • Czech name

    Vliv balení na vybrané chemické parametry svaloviny lososa (Salmo salar L.)

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledovat změny chemických parametrů, které mají vztah k údržnosti svaloviny lososa (Salmo salar L.). Celkem bylo vyšetřeno 120 vakuově balených vzorků a 120 vzorků balených prostě. Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2 +/- 2°C. Chemické analýzy TVBN (celkové těkavé dusíkaté baze), N-TMA (dusík trimethylamin), PV (peroxidové číslo), FFA (volné mastné kyseliny), MDA (malondialdehyd) byly provedeny 1., 3., 5., 8., 10. a 12. den skladování. Vakuové zabalení pozitivním způsobemovlivnilo průběh námi sledovaných postmortálních procesů čerstvé svaloviny lososa, především oxidační procesy v tucích. Důkazem je nižší aktivita primárních a sekundárních peroxidačních změn (Graf 3 a 4). Proteolytické a lipolytické procesy probíhaly u vakuově balených lososů obdobně jako u lososa baleného prostě, ke konci experimentu byla intenzita těchto procesů u vakuově balených vzorků výrazně nižší, v konkrétních případech byly zjištěny statisticky významné rozdíly hodnot těchto par

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník příspěvků XI. konference mladých věděckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-068-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 3, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article