All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Campylobacter spp. in poultry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002202" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002202 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže

  • Original language description

    Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách).

  • Czech name

    Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže

  • Czech description

    Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník 36. česká drůbežářská konference s mezinárodní účastí Drůbež 2009

  • ISBN

    978-80-7305-083-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 16, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article