All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Texture and colour of wild pheasant meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002206" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002206 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Textura a barva bažantí zvěřiny

  • Original language description

    Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě.

  • Czech name

    Textura a barva bažantí zvěřiny

  • Czech description

    Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 14, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article