All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparing of imunohistochemistry and imunochemistry methods for the examination of model meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002329" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002329 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ

  • Original language description

    Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.

  • Czech name

    POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ

  • Czech description

    Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Apr 2, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article