Comparing of imunohistochemistry and imunochemistry methods for the examination of model meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002329" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002329 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ
Original language description
Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.
Czech name
POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ
Czech description
Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-0193-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Apr 2, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—