All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002358" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002358 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků

  • Original language description

    Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocíHPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 ?g.kg-1 až 15,766 ?g.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 ?g.kg-1 až 16,077 ?g.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05?g.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.

  • Czech name

    Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků

  • Czech description

    Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocíHPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 ?g.kg-1 až 15,766 ?g.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 ?g.kg-1 až 16,077 ?g.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05?g.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-0280-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Nov 5, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article