Ketchup-functional food?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002713" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002713 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kečup-funkční potravina?
Original language description
Kečup je běžně používaným ochucovadlem, které si zaslouží pozornosti z více pohledů. Článek pojednává o jeho složení, výživové hodnotě, potenciálním přínosu pro zdraví konzumenta zprostředkovaného zejména karotenoidními a polyfenolickými látkami a následně se zabývá možností označit kečup pojmem funkční potravina. Obsahuje rovněž vysvětlení tohoto pojmu a přehled aktuální legislativy související s funkčními potravinami.
Czech name
Kečup-funkční potravina?
Czech description
Kečup je běžně používaným ochucovadlem, které si zaslouží pozornosti z více pohledů. Článek pojednává o jeho složení, výživové hodnotě, potenciálním přínosu pro zdraví konzumenta zprostředkovaného zejména karotenoidními a polyfenolickými látkami a následně se zabývá možností označit kečup pojmem funkční potravina. Obsahuje rovněž vysvětlení tohoto pojmu a přehled aktuální legislativy související s funkčními potravinami.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—