All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Moisture content and water activity changes of liver pate and ham during storage in the temperature range of 8, 15 and 25°C

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002894" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002894 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vodní aktivity a vlhkosti játrových paštik a šunek při různých skladovacích teplotách

  • Original language description

    Tato práce se zaměřila na stanovení hodnot vodní aktivity a vlhkosti u vzorků játrových paštik a šunek. Byly sledovány změny vodní aktivity v závislosti na teplotě, v průběhu skladování a změny vlhkosti. Vodní aktivita vyjadřuje přítomnost vody v potravině. Tato voda je osmoticky dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím je aktivita vody vyšší, tím lépe se mohou mikroorganismy rozmnožovat a tak poškozovat potravinu.Aktivita vody ve velké míře ovlivňuje i organoleptické vlastnosti a trvanlivost potravin,reakce, které probíhají při zpracování a skladování potravin a odolnost vůči mikro-organismům.

  • Czech name

    Sledování vodní aktivity a vlhkosti játrových paštik a šunek při různých skladovacích teplotách

  • Czech description

    Tato práce se zaměřila na stanovení hodnot vodní aktivity a vlhkosti u vzorků játrových paštik a šunek. Byly sledovány změny vodní aktivity v závislosti na teplotě, v průběhu skladování a změny vlhkosti. Vodní aktivita vyjadřuje přítomnost vody v potravině. Tato voda je osmoticky dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím je aktivita vody vyšší, tím lépe se mohou mikroorganismy rozmnožovat a tak poškozovat potravinu.Aktivita vody ve velké míře ovlivňuje i organoleptické vlastnosti a trvanlivost potravin,reakce, které probíhají při zpracování a skladování potravin a odolnost vůči mikro-organismům.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article