Moisture content and water activity changes of liver pate and ham during storage in the temperature range of 8, 15 and 25°C
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002894" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002894 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování vodní aktivity a vlhkosti játrových paštik a šunek při různých skladovacích teplotách
Original language description
Tato práce se zaměřila na stanovení hodnot vodní aktivity a vlhkosti u vzorků játrových paštik a šunek. Byly sledovány změny vodní aktivity v závislosti na teplotě, v průběhu skladování a změny vlhkosti. Vodní aktivita vyjadřuje přítomnost vody v potravině. Tato voda je osmoticky dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím je aktivita vody vyšší, tím lépe se mohou mikroorganismy rozmnožovat a tak poškozovat potravinu.Aktivita vody ve velké míře ovlivňuje i organoleptické vlastnosti a trvanlivost potravin,reakce, které probíhají při zpracování a skladování potravin a odolnost vůči mikro-organismům.
Czech name
Sledování vodní aktivity a vlhkosti játrových paštik a šunek při různých skladovacích teplotách
Czech description
Tato práce se zaměřila na stanovení hodnot vodní aktivity a vlhkosti u vzorků játrových paštik a šunek. Byly sledovány změny vodní aktivity v závislosti na teplotě, v průběhu skladování a změny vlhkosti. Vodní aktivita vyjadřuje přítomnost vody v potravině. Tato voda je osmoticky dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím je aktivita vody vyšší, tím lépe se mohou mikroorganismy rozmnožovat a tak poškozovat potravinu.Aktivita vody ve velké míře ovlivňuje i organoleptické vlastnosti a trvanlivost potravin,reakce, které probíhají při zpracování a skladování potravin a odolnost vůči mikro-organismům.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-104-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—