Detection of Salmonella in detail market poultry: MIKROMON study results
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002919" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002919 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nálezy salmonel u drůbeže v tržní síti: výsledky studie MIKROMON v letech 1999-2009
Original language description
Salmonella Enteritidis je nejčastěji hlášeným původcem salmonelóz u lidí. Nejvýznamnějším rezervoárem salmonel je hrabavá drůbež (Gallus gallus), kam kromě slepic spadají i brojleři (kuřata chovaná na maso). Z výsledků studie MIKROMON vyplývá, že konzumace kuřecího masa se na humánních infekcích podílí jen okrajově a majoritním zdrojem salmonel jsou pro humánní populaci slepičí vejce a maso.
Czech name
Nálezy salmonel u drůbeže v tržní síti: výsledky studie MIKROMON v letech 1999-2009
Czech description
Salmonella Enteritidis je nejčastěji hlášeným původcem salmonelóz u lidí. Nejvýznamnějším rezervoárem salmonel je hrabavá drůbež (Gallus gallus), kam kromě slepic spadají i brojleři (kuřata chovaná na maso). Z výsledků studie MIKROMON vyplývá, že konzumace kuřecího masa se na humánních infekcích podílí jen okrajově a majoritním zdrojem salmonel jsou pro humánní populaci slepičí vejce a maso.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zprávy EM
ISSN
1211-7358
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
11
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—