All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of Roe deer venison

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002960" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002960 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita srnčí zvěřiny

  • Original language description

    Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty.

  • Czech name

    Kvalita srnčí zvěřiny

  • Czech description

    Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article