Intensive fattening of pheasants II. Growth intensity and carcass yield
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002986" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002986 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Intenzivní výkrm bažantů II. Růstová intenzita a jateční výtěžnost
Original language description
Cílem předložené práce bylo sledování živé hmotnosti a po jatečném opracování zjištění jateční výtěžnosti a výtěžnosti poživatelných tkání a orgánů bažanta obecného vykrmovaného do 90. dne věku. Z výsledků je zřejmé, že s délkou výkrmu se výrazně od 40.dne věku zvýšila živá hmotnost bažantích kuřat: 0,354 kg (40. den), 0,472 kg (50. den), 0,720 kg (70. den) a 0,918 kg (90. den). Z výsledků živé hmotnosti vyplývá, že existuje vysoce významný (P < 0,01) rozdíl v živé hmotnosti u slepiček 0,832 kg a kohoutků 1,061 kg v 90. dnu výkrmu, kdy již bylo možné rozlišit pohlaví kuřat. Nejvyšší výtěžnost jatečního těla dosáhla kuřata u slepiček i kohoutků v 70. dnu výkrmu 70,96 % a 71,40 %.
Czech name
Intenzivní výkrm bažantů II. Růstová intenzita a jateční výtěžnost
Czech description
Cílem předložené práce bylo sledování živé hmotnosti a po jatečném opracování zjištění jateční výtěžnosti a výtěžnosti poživatelných tkání a orgánů bažanta obecného vykrmovaného do 90. dne věku. Z výsledků je zřejmé, že s délkou výkrmu se výrazně od 40.dne věku zvýšila živá hmotnost bažantích kuřat: 0,354 kg (40. den), 0,472 kg (50. den), 0,720 kg (70. den) a 0,918 kg (90. den). Z výsledků živé hmotnosti vyplývá, že existuje vysoce významný (P < 0,01) rozdíl v živé hmotnosti u slepiček 0,832 kg a kohoutků 1,061 kg v 90. dnu výkrmu, kdy již bylo možné rozlišit pohlaví kuřat. Nejvyšší výtěžnost jatečního těla dosáhla kuřata u slepiček i kohoutků v 70. dnu výkrmu 70,96 % a 71,40 %.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Selection of pheasants for meat production and optimization of fattening factors with regard to getting high quality food.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—