Changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in broiler chickens during fattening
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002818" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002818 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat
Original language description
Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.
Czech name
Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat
Czech description
Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z XII. konference mladých vědeckých pracovníků
ISBN
978-80-7305-104-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Ústav hygieny a technologie mléka, FVHE; Ústav mikrobiologie a imunologie, FVL, VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—