All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in broiler chickens during fattening

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002818" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002818 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.

  • Czech name

    Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z XII. konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Ústav hygieny a technologie mléka, FVHE; Ústav mikrobiologie a imunologie, FVL, VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article