Authentication of milk by rp-hplc method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870435" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870435 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC
Original language description
Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin.
Czech name
Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC
Czech description
Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin ?Ingrovy dny?
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
256-262
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—