All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Authentication of milk by rp-hplc method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870435" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870435 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC

  • Original language description

    Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin.

  • Czech name

    Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC

  • Czech description

    Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin ?Ingrovy dny?

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    256-262

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article