Optimization of conditions for milk protein isolation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870433" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870433 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
Original language description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýzabyla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátkyz měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou.
Czech name
Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
Czech description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýzabyla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátkyz měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
183-186
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—