Importance of lactobacilli in meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870472" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870472 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam laktobacilů v masných výrobcích
Original language description
Laktobacily jsou významnými potravinářskými bakteriemi, jenž se kromě mlékárenství uplatňují i v masném průmyslu. Jsou využívány při výrobě fermentovaných masných produktů. Mají podíl na tvorbě aromaticky aktivních látek a díky produkci látek s antimikrobiálním účinkem také na konzervaci masa a masných výrobků. Na druhé straně se však laktobacily mohou podílet na kažení masa a masných produktů, tvorbě biogenních aminů, nebo mohou být zdrojem genů rezistence k antibiotikům.
Czech name
Význam laktobacilů v masných výrobcích
Czech description
Laktobacily jsou významnými potravinářskými bakteriemi, jenž se kromě mlékárenství uplatňují i v masném průmyslu. Jsou využívány při výrobě fermentovaných masných produktů. Mají podíl na tvorbě aromaticky aktivních látek a díky produkci látek s antimikrobiálním účinkem také na konzervaci masa a masných výrobků. Na druhé straně se však laktobacily mohou podílet na kažení masa a masných produktů, tvorbě biogenních aminů, nebo mohou být zdrojem genů rezistence k antibiotikům.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
12-16
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—