Multidimensional method of citric acid determination in fish meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870650" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870650 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
Original language description
Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase.
Czech name
Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
Czech description
Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
ISBN
978-80-8077-231-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
237-241
Publisher name
Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 11, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—