Microscopic methods in food analysis - Detection of adulteration of food components of animal origin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870790" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870790 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu
Original language description
Falšování potravin se týká všech komodit potravinářských výrobků, zejména však produktů s vyšší cenou nebo produktů vyráběných ve větších objemech. Důležitým faktorem stále zůstávají přísná právní měřítka a specifikace potravinových standardů. Je nutné mít k dispozici dostatečně rozsáhlý soubor analytických metod pro průkaz falšování nebo autenticity jednotlivých potravinářských komodit a rozvíjet metody nové. Mikroskopické metody jsou vhodným řešením pro zjištění složek živočišného původu v potravinách.
Czech name
Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu
Czech description
Falšování potravin se týká všech komodit potravinářských výrobků, zejména však produktů s vyšší cenou nebo produktů vyráběných ve větších objemech. Důležitým faktorem stále zůstávají přísná právní měřítka a specifikace potravinových standardů. Je nutné mít k dispozici dostatečně rozsáhlý soubor analytických metod pro průkaz falšování nebo autenticity jednotlivých potravinářských komodit a rozvíjet metody nové. Mikroskopické metody jsou vhodným řešením pro zjištění složek živočišného původu v potravinách.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
30-32
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—