All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality evaluation of meat products from distribution network

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871223" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871223 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě

  • Original language description

    Masné výrobky jsou velice oblíbenými produkty pro spotřebitele a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Z distribuční sítě v České Republice byly vybrány tři typy masných výrobků k monitoringu jakostních parametrů - šunkový salám, šunka standardní třídy jakosti a šunka výběrová. Každý výrobek byl odebrán od čtyř různých výrobců, výrobky byly odebírány v průběhu tří měsíců, od každého výrobce 5 odběrů. Byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů těchto výrobků. Bylyhodnoceny rozdíly mezi jednotlivými výrobci, "stálá" jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky č. 326/2001 Sb. v platném znění. Mezi výrobci byly zaznamenány rozdíly v jakostních parametrech, u většiny výrobců byla zjištěna variabilita ve výsledcích u stejných výrobků v průběhu odběrového období. V několika případech se výrobci pohybují na hranici legislativních požadavků pro obsah čistých svalových bílkovin (šunka standardní jakosti 10 hm. %, šunka výběrová 13 hm.

  • Czech name

    Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě

  • Czech description

    Masné výrobky jsou velice oblíbenými produkty pro spotřebitele a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Z distribuční sítě v České Republice byly vybrány tři typy masných výrobků k monitoringu jakostních parametrů - šunkový salám, šunka standardní třídy jakosti a šunka výběrová. Každý výrobek byl odebrán od čtyř různých výrobců, výrobky byly odebírány v průběhu tří měsíců, od každého výrobce 5 odběrů. Byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů těchto výrobků. Bylyhodnoceny rozdíly mezi jednotlivými výrobci, "stálá" jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky č. 326/2001 Sb. v platném znění. Mezi výrobci byly zaznamenány rozdíly v jakostních parametrech, u většiny výrobců byla zjištěna variabilita ve výsledcích u stejných výrobků v průběhu odběrového období. V několika případech se výrobci pohybují na hranici legislativních požadavků pro obsah čistých svalových bílkovin (šunka standardní jakosti 10 hm. %, šunka výběrová 13 hm.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-839-9

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    27-30

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr

  • Event date

    May 21, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article