All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of cholesterol in goat's milk after supplementation with copper diet

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871302" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871302 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16170/12:43871693

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky mědí

  • Original language description

    Kozí mléko je zdrojem významných nutrietů s celou řadou pozitivních účinků na lidský organismus. Mléčné výrobky, zejména z nebovinních mlék,nabývají v současné době na významu pro svoje imunomodulační a další vlastnosti.Studie dokázali, že dietou přijatýcholesterol se podílí na koncentraci sérového LDL cholesterolu. V prací byl pozorován vliv organické a anorganické mědi na obsah cholesterolu v kozím mléce. Krmná dávka koz byla suplementovánaod doby porodu až do odstavení mláďat v dávce 15 mg/den a následně po odstavu v průběhu 8 týdnů v dávce 30 mg/den. Následně byly odebírány vzorky mléka 2., 6. a 8. týden po odstavení mláďat. Stanovení cholesterolu bylo provedeno metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s isokratickou elucí.Nebyla nalezena statisticky významná závislost mezi obsahem cholesterolu v mléce a suplementací krmné dávky mědí.

  • Czech name

    Stanovení cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky mědí

  • Czech description

    Kozí mléko je zdrojem významných nutrietů s celou řadou pozitivních účinků na lidský organismus. Mléčné výrobky, zejména z nebovinních mlék,nabývají v současné době na významu pro svoje imunomodulační a další vlastnosti.Studie dokázali, že dietou přijatýcholesterol se podílí na koncentraci sérového LDL cholesterolu. V prací byl pozorován vliv organické a anorganické mědi na obsah cholesterolu v kozím mléce. Krmná dávka koz byla suplementovánaod doby porodu až do odstavení mláďat v dávce 15 mg/den a následně po odstavu v průběhu 8 týdnů v dávce 30 mg/den. Následně byly odebírány vzorky mléka 2., 6. a 8. týden po odstavení mláďat. Stanovení cholesterolu bylo provedeno metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s isokratickou elucí.Nebyla nalezena statisticky významná závislost mezi obsahem cholesterolu v mléce a suplementací krmné dávky mědí.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    69

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article