Biogenic amines in venison of hunted wild ducks (Anas platyrhynchos) treated by drawing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872031" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Biogenní aminy ve zvěřině střelené kachny divoké (Anas platyrhynchos), ošetřené vyháčkováním
Original language description
Maso zvěřiny je v posledních letech potravinou získávající stále větší oblibu u spotřebitelů. V souvislosti s tímto faktem je důležité, z důvodu předcházení ztráty hygienické kvality této potraviny, dodržovat správné zacházení se zvěřinou. V naší studiijsme se zabývali změnami koncentrací biogenních aminů v mase střelených kachen divokých ošetřených vyháčkováním (jeden z možných způsobů ošetření těl pernaté zvěře po ulovení) jako ukazatelů hygienické kvality masa. Zjišťovali jsme, které biogenní aminylze považovat u kachny divoké ošetřené vyháčkováním za významné ukazatele kvality masa, zjišťovali jsme optimální dobu pro skladování těl této zvěřiny při teplotách 0 a 15°C a studovali jsme rozdíl ve výskytu biogenních aminů v prsní a stehenní svalovině. Ze získaných výsledků je patrné, že za hlavní ukazatele hygienické kvality zvěřiny kachny divoké z hlediska biogenních aminů lze považovat kadaverin, putrescin a tyramin. Na základě získaných výsledků můžeme konstatovat, že těla kachny
Czech name
Biogenní aminy ve zvěřině střelené kachny divoké (Anas platyrhynchos), ošetřené vyháčkováním
Czech description
Maso zvěřiny je v posledních letech potravinou získávající stále větší oblibu u spotřebitelů. V souvislosti s tímto faktem je důležité, z důvodu předcházení ztráty hygienické kvality této potraviny, dodržovat správné zacházení se zvěřinou. V naší studiijsme se zabývali změnami koncentrací biogenních aminů v mase střelených kachen divokých ošetřených vyháčkováním (jeden z možných způsobů ošetření těl pernaté zvěře po ulovení) jako ukazatelů hygienické kvality masa. Zjišťovali jsme, které biogenní aminylze považovat u kachny divoké ošetřené vyháčkováním za významné ukazatele kvality masa, zjišťovali jsme optimální dobu pro skladování těl této zvěřiny při teplotách 0 a 15°C a studovali jsme rozdíl ve výskytu biogenních aminů v prsní a stehenní svalovině. Ze získaných výsledků je patrné, že za hlavní ukazatele hygienické kvality zvěřiny kachny divoké z hlediska biogenních aminů lze považovat kadaverin, putrescin a tyramin. Na základě získaných výsledků můžeme konstatovat, že těla kachny
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Volume of the periodical
63
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
297-300
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—