All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production of biogenic amines in muscles of eviscerated mallard ducks in dependence on storage time and temperature

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872030" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872030 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tvorba biogenních aminů ve svalovině eviscerovaných kachen divokých v závislosti na době a teplotě skladování

  • Original language description

    Na základě výsledků získaných v této studii, byly za Biogenní aminy s hlavní vypovídací hodnotou o hygienické nezávadnosti masa střelených eviscerovaných kachen divokých určeny kadaverin, putrescin, tyramin. Při skladování kachen při teplotě 0 i 15 °C dochází k nárůstu biogenních aminů (ztrátě hygienické kvality) již od prvního týdne skladování. U kachen skladovaných při teplotě 0 °C byly vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny ve stehenní svalovině v porovnání se svalovinou prsní. U kachen skladovaných při teplotě 15 °C byly naopak vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny v prsní svalovině.

  • Czech name

    Tvorba biogenních aminů ve svalovině eviscerovaných kachen divokých v závislosti na době a teplotě skladování

  • Czech description

    Na základě výsledků získaných v této studii, byly za Biogenní aminy s hlavní vypovídací hodnotou o hygienické nezávadnosti masa střelených eviscerovaných kachen divokých určeny kadaverin, putrescin, tyramin. Při skladování kachen při teplotě 0 i 15 °C dochází k nárůstu biogenních aminů (ztrátě hygienické kvality) již od prvního týdne skladování. U kachen skladovaných při teplotě 0 °C byly vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny ve stehenní svalovině v porovnání se svalovinou prsní. U kachen skladovaných při teplotě 15 °C byly naopak vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny v prsní svalovině.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    52-54

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database