Production of biogenic amines in muscles of eviscerated mallard ducks in dependence on storage time and temperature
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872030" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872030 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvorba biogenních aminů ve svalovině eviscerovaných kachen divokých v závislosti na době a teplotě skladování
Original language description
Na základě výsledků získaných v této studii, byly za Biogenní aminy s hlavní vypovídací hodnotou o hygienické nezávadnosti masa střelených eviscerovaných kachen divokých určeny kadaverin, putrescin, tyramin. Při skladování kachen při teplotě 0 i 15 °C dochází k nárůstu biogenních aminů (ztrátě hygienické kvality) již od prvního týdne skladování. U kachen skladovaných při teplotě 0 °C byly vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny ve stehenní svalovině v porovnání se svalovinou prsní. U kachen skladovaných při teplotě 15 °C byly naopak vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny v prsní svalovině.
Czech name
Tvorba biogenních aminů ve svalovině eviscerovaných kachen divokých v závislosti na době a teplotě skladování
Czech description
Na základě výsledků získaných v této studii, byly za Biogenní aminy s hlavní vypovídací hodnotou o hygienické nezávadnosti masa střelených eviscerovaných kachen divokých určeny kadaverin, putrescin, tyramin. Při skladování kachen při teplotě 0 i 15 °C dochází k nárůstu biogenních aminů (ztrátě hygienické kvality) již od prvního týdne skladování. U kachen skladovaných při teplotě 0 °C byly vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny ve stehenní svalovině v porovnání se svalovinou prsní. U kachen skladovaných při teplotě 15 °C byly naopak vyšší koncentrace biogenních aminů nalezeny v prsní svalovině.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
52-54
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—