All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of defects of pork meat and their effect on the quality of cooked ham

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872145" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872145 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Detekce vad vepřového masa a jejich vliv na kvalitu dušených šunek

  • Original language description

    Práce se zabývá hodnocením jakostních odchylek masa u svalů (m. biceps femoris, m. adductor, m. semimembranosus), které jsou výchozí surovinou k výrobě šunek vyšší kvality. Po odběru masa na bourárně byla hodnocena barva (světlost L*), pH, textura (Warner-Bratzler) a ztráta odkapem. Následně byla tato surovina použita k výrobě šunek, u kterých byla hodnocena ztráta masové šťávy během tepelného opracování a počet destruktivních zón. Byly zaznamenány rozdílné hodnoty světlosti L* a ztráty odkapem u svalum. adductor, které poukazují na vadu PSE masa. Hodnoty ztráty masové šťávy během tepelného opracování nevykazují statisticky významné rozdíly mezi jednotlivými svaly. Statisticky významný rozdíl byl zaznamenán v počtu destruktivních zón u šunek vyrobených ze svalů m. adductor a m. semimembranosus v porovnání s m. biceps femoris.

  • Czech name

    Detekce vad vepřového masa a jejich vliv na kvalitu dušených šunek

  • Czech description

    Práce se zabývá hodnocením jakostních odchylek masa u svalů (m. biceps femoris, m. adductor, m. semimembranosus), které jsou výchozí surovinou k výrobě šunek vyšší kvality. Po odběru masa na bourárně byla hodnocena barva (světlost L*), pH, textura (Warner-Bratzler) a ztráta odkapem. Následně byla tato surovina použita k výrobě šunek, u kterých byla hodnocena ztráta masové šťávy během tepelného opracování a počet destruktivních zón. Byly zaznamenány rozdílné hodnoty světlosti L* a ztráty odkapem u svalum. adductor, které poukazují na vadu PSE masa. Hodnoty ztráty masové šťávy během tepelného opracování nevykazují statisticky významné rozdíly mezi jednotlivými svaly. Statisticky významný rozdíl byl zaznamenán v počtu destruktivních zón u šunek vyrobených ze svalů m. adductor a m. semimembranosus v porovnání s m. biceps femoris.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    21-24

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article