All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cooked sausage "Junior"

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872341" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872341 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Salám Junior

  • Original language description

    Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.

  • Czech name

    Salám Junior

  • Czech description

    Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    24-28

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database