Cooked sausage "Junior"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872341" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872341 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Salám Junior
Original language description
Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.
Czech name
Salám Junior
Czech description
Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
24-28
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—