Cooked sausage "Šunkový salám"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872342" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872342 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Šunkový salám
Original language description
Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 %a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %.
Czech name
Šunkový salám
Czech description
Byl proveden rozbor vybraných fyzikálně-chemických parametrů, instrumentální analýza i senzorické hodnocení 20 vzorků Šunkového salámu od 4 různých dodavatelů. Obsah vody kolísal průměrně od 63 do 78 %. Průměrný obsah tuku se pohyboval od 4,5 % po 8,7 %a zdaleka nedosahoval limitu max. 20 % daný současnou legislativou. Byla prokázána záporná závislost mezi obsahem vody a podílem tuku v produktu. Analyzované výrobky dosahovaly podílu ČSB od 8,4 po 14,5 %. Průměrný obsah kolagenu se pohyboval od 0,8 po 1,3 %. Průměrná koncentrace NaCl v šunkovém salámu dosahovala 2,1 až 2,7 %. Existovala číselná kladná korelace mezi obsahem NaCl a podílem ČSB v produktech. Průměrné podíly masa u jednotlivých zpracovatelů kolísaly od 67 do 87 %.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
29-33
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—