All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech frankfurters "Jemné párky" and "Vídeňské párky"

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872371 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jemné párky a Vídeňské párky

  • Original language description

    Byla provedena fyzikálně-chemická, instrumentální i senzorická analýza 20 vzorků Jemných párků od 4 různých zpracovatelů. V obsahu tuku i podílu masa ve výrobcích byla prokázána shoda s požadavky české legislativy. Průměrný obsah vody kolísal od 60 do 66%. Obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) se pohyboval průměrně mezi 8,6 % a 9,5 %, obsah NaCl od 2,2 do 3,0 %. Senzorické hodnocení objevilo značnou variabilitu ve standardnosti dílčích deskriptorů v rámci jednoho zpracovatele, zejména v oblasti chuti,slanosti, vůně, celkového dojmu, příp. i textury a konzistence. Rovněž všechny vzorky Vídeňských párků (n = 20) vyhověly limitům právních předpisů v ČR. Průměrný obsah vody kolísal mezi výrobci od 55,4 % po 60,9 %, obsah ČSB od 8,3 do 10,9 %. Průměrný obsah kuchyňské soli odpovídal údajům zjištěným u Jemných párků a pohyboval se mezi 2,0 a 2,6 %. Rovněž průměrný obsah dusitanu a hodnoty vodní aktivity byly téměř shodné s parametry naměřenými u jiných drobných masných výrobků. I vzorky V

  • Czech name

    Jemné párky a Vídeňské párky

  • Czech description

    Byla provedena fyzikálně-chemická, instrumentální i senzorická analýza 20 vzorků Jemných párků od 4 různých zpracovatelů. V obsahu tuku i podílu masa ve výrobcích byla prokázána shoda s požadavky české legislativy. Průměrný obsah vody kolísal od 60 do 66%. Obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) se pohyboval průměrně mezi 8,6 % a 9,5 %, obsah NaCl od 2,2 do 3,0 %. Senzorické hodnocení objevilo značnou variabilitu ve standardnosti dílčích deskriptorů v rámci jednoho zpracovatele, zejména v oblasti chuti,slanosti, vůně, celkového dojmu, příp. i textury a konzistence. Rovněž všechny vzorky Vídeňských párků (n = 20) vyhověly limitům právních předpisů v ČR. Průměrný obsah vody kolísal mezi výrobci od 55,4 % po 60,9 %, obsah ČSB od 8,3 do 10,9 %. Průměrný obsah kuchyňské soli odpovídal údajům zjištěným u Jemných párků a pohyboval se mezi 2,0 a 2,6 %. Rovněž průměrný obsah dusitanu a hodnoty vodní aktivity byly téměř shodné s parametry naměřenými u jiných drobných masných výrobků. I vzorky V

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    34-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database