Dry hot smoked sausage "Vysočina"
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872373" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872373 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Salám Vysočina
Original language description
Salám Vysočina patří do skupiny trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Národní legislativa uvádí pro tento produkt kvalitativní požadavky, mimo jiné minimální obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) a maximální obsah tuku. Práce pojednává o analýze 20 vzorků salámu Vysočina od 4 různých zpracovatelů, od každého výrobce bylo vyšetřeno 5 odlišných šarží. V žádném případě nebyla překročena maximální hranice obsahu tuku, v 1 vzorku nebyl dodržen minimální limit ČSB. Maximální hodnotu vodní aktivity pro trvanlivé výrobky nesplnilo 6 vzorků. Obsah NaCl se pohyboval od 2,3 do 3,2 %. Byly zjištěny statisticky významné korelace v obsahu soli a vybraných senzorických parametrů.
Czech name
Salám Vysočina
Czech description
Salám Vysočina patří do skupiny trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Národní legislativa uvádí pro tento produkt kvalitativní požadavky, mimo jiné minimální obsah čistých svalových bílkovin (ČSB) a maximální obsah tuku. Práce pojednává o analýze 20 vzorků salámu Vysočina od 4 různých zpracovatelů, od každého výrobce bylo vyšetřeno 5 odlišných šarží. V žádném případě nebyla překročena maximální hranice obsahu tuku, v 1 vzorku nebyl dodržen minimální limit ČSB. Maximální hodnotu vodní aktivity pro trvanlivé výrobky nesplnilo 6 vzorků. Obsah NaCl se pohyboval od 2,3 do 3,2 %. Byly zjištěny statisticky významné korelace v obsahu soli a vybraných senzorických parametrů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
40-44
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—