Selected chemical display on meat spoilage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872370" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872370 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vybrané chemické projevy kažení masa
Original language description
Článek se zabývá vybranými chemickými projevy kažení masa. Hlavními složkami masa jsou voda, tuk, bílkoviny, minerální látky a sacharidy. Tyto látky se mohou při skladování přeměnit na látky zhoršující kvalitu masa a to jak působením mikroorganizmů, teploty, enzymů a dalších faktorů. Dochází k oxidaci lipidů, bílkoviny se přeměňují na aminokyseliny, biogenní aminy, amoniak, dochází ke změně barvy masa a jeho dalších senzorických vlastností.
Czech name
Vybrané chemické projevy kažení masa
Czech description
Článek se zabývá vybranými chemickými projevy kažení masa. Hlavními složkami masa jsou voda, tuk, bílkoviny, minerální látky a sacharidy. Tyto látky se mohou při skladování přeměnit na látky zhoršující kvalitu masa a to jak působením mikroorganizmů, teploty, enzymů a dalších faktorů. Dochází k oxidaci lipidů, bílkoviny se přeměňují na aminokyseliny, biogenní aminy, amoniak, dochází ke změně barvy masa a jeho dalších senzorických vlastností.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
28-32
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—