Assessment of the influence of selected ingredients to the color cereal bakery
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872454" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872454 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků
Original language description
S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem amá vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány.
Czech name
Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků
Czech description
S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem amá vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-650-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
84-87
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 30, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—