All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of the influence of selected ingredients to the color cereal bakery

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872454" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872454 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků

  • Original language description

    S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem amá vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány.

  • Czech name

    Posouzení vlivu vybraných přísad na barvu cereálních pekařských výrobků

  • Czech description

    S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu se výroba pekařských výrobků stále více rozšiřuje o cereální výrobky . Tento typ výrobků má vyšší množství vlákniny, minerálů a má nižší GI, což je velmi důležité pro zdravou výživu spotřebitelů.Cílem této studie bylo zhodnotit změny v barvě modelových pekařských výrobků s použitím žitné celozrnné mouky, do které byly přidány zvyšující se koncentrace krup. Sledování změny barvy bylo vybráno vzhledem k tomu, že barva je důležitým smyslovým deskriptorem amá vypovídací hodnotu ve vztahu k přijetívýrobku spotřebiteli. Ke splnění cílů byly použity metody analýzy obrazu a senzorické analýzy a výsledky těchto metod byly porovnány.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-650-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    84-87

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 30, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article