Assessment of the influence of addition of cereal on the color of the selected bakery products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872360" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872360 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků
Original language description
Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.
Czech name
Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků
Czech description
Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
7
Issue of the periodical within the volume
March
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
5
Pages from-to
153-157
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—