All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of the influence of addition of cereal on the color of the selected bakery products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872360" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872360 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků

  • Original language description

    Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.

  • Czech name

    Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků

  • Czech description

    Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    7

  • Issue of the periodical within the volume

    March

  • Country of publishing house

    SK - SLOVAKIA

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    153-157

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database