All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Is Consuming Raw Milk a Health Risk?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872899" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872899 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?

  • Original language description

    Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované včistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné.

  • Czech name

    Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?

  • Czech description

    Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované včistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    69

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    25-27

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database