Is Consuming Raw Milk a Health Risk?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872899" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872899 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?
Original language description
Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované včistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné.
Czech name
Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?
Czech description
Tepelné ošetření mléka je zásadní technologickou operací zajišťující bezpečnost této potraviny. Spotřebitelé jsou v souladu s legislativními požadavky při nákupu syrového mléka v mléčných automatech či přímo na farmách upozorňováni, že musí mléko před použitím převařit. Studie se zabývala porovnáním účinnost různých úrovní tepelného ošetření syrového mléka v domácnostech spotřebitelů s ohledem na devitalizaci vybraných patogenních mikroorganismů. Výsledky studie ukázaly, že převařené mléko skladované včistých nádobách, při vhodné teplotě (4 °C) a po doporučenou dobu (3 dny), je pro konzumenty bezpečné.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
69
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
25-27
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—