Classification of stored honey by discriminant analysis FT-NIR spectroscopy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872971" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872971 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití FT-NIR spektrometrie při posuzování skladovaného medu
Original language description
Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy medu metodou blízké infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací. Celkem 11 analyzovaných vzorků medu pocházelo přímo od včelařů z České republiky. Vzorky byly skladovány v různých podmínkách: při laboratorní teplotě (21 +- 3 °C) na světle a ve tmě a zchlazené (3 +- 1 °C). . Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím transflektanční kyvety ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito 10 principal component. Vysoká variabilita byla popsána mezi spektry medu skladovaného dva roky v totožných podmínkách a medu skladovaného v různých podmínkách.
Czech name
Využití FT-NIR spektrometrie při posuzování skladovaného medu
Czech description
Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy medu metodou blízké infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací. Celkem 11 analyzovaných vzorků medu pocházelo přímo od včelařů z České republiky. Vzorky byly skladovány v různých podmínkách: při laboratorní teplotě (21 +- 3 °C) na světle a ve tmě a zchlazené (3 +- 1 °C). . Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím transflektanční kyvety ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito 10 principal component. Vysoká variabilita byla popsána mezi spektry medu skladovaného dva roky v totožných podmínkách a medu skladovaného v různých podmínkách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
289-294
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 5, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—