All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Classification of stored honey by discriminant analysis FT-NIR spectroscopy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872971" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872971 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití FT-NIR spektrometrie při posuzování skladovaného medu

  • Original language description

    Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy medu metodou blízké infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací. Celkem 11 analyzovaných vzorků medu pocházelo přímo od včelařů z České republiky. Vzorky byly skladovány v různých podmínkách: při laboratorní teplotě (21 +- 3 °C) na světle a ve tmě a zchlazené (3 +- 1 °C). . Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím transflektanční kyvety ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito 10 principal component. Vysoká variabilita byla popsána mezi spektry medu skladovaného dva roky v totožných podmínkách a medu skladovaného v různých podmínkách.

  • Czech name

    Využití FT-NIR spektrometrie při posuzování skladovaného medu

  • Czech description

    Cílem práce bylo využití diskriminační analýzy medu metodou blízké infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací. Celkem 11 analyzovaných vzorků medu pocházelo přímo od včelařů z České republiky. Vzorky byly skladovány v různých podmínkách: při laboratorní teplotě (21 +- 3 °C) na světle a ve tmě a zchlazené (3 +- 1 °C). . Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím transflektanční kyvety ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito 10 principal component. Vysoká variabilita byla popsána mezi spektry medu skladovaného dva roky v totožných podmínkách a medu skladovaného v různých podmínkách.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014

  • ISBN

    978-80-7375-944-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    289-294

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 5, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article