All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of modified atmosphere packaging and natural substances on shelf life of fresh cheese during real time storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873039" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873039 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv modifikované atmosféry balení a přírodních aditiv na kvalitu čerstvého sýru v reálném čase skladování

  • Original language description

    Studie analyzuje změny kvality čerstvých sýrů v reálném čase skladování šesti týdnů, které byly zabaleny do modifikované atmosféry tvořené mikroklimatem N2, CO2 a atmosférou neupraveného vlhkého vzduchu. Vzorky sýrů byly penetrovány přídavkem přírodníchantimikrobiálních látek z máty (Mentha piperita L.), pelyňku estragonu (Artemisia dracunculus L.) a dýňového oleje (Cucurbita pepo L.). Kontrolní vzorek ošetřen nebyl. V průběhu sledovaného časového období probíhalo monitorování hodnot vlhkosti, vodní aktivity, pH a titrační kyselosti a byl prováděn mikrobiologický rozbor pro zjištění celkového počtu mikroorganismů a plísní a kvasinek. Pro prodloužení údržnosti čerstvých sýrů byl nejvhodnější antimikrobiální látkou estragon a máta. Výběr atmosféry byl závislý na požadovaném snižovaném parametru, tedy vodní aktivitě a mikrobiologických hodnotách. Při senzorickém posuzování byly nejlépe hodnoceny vzorky kontrolní. Naopak nejhůře byl hodnocen čerstvý sýr s přídavkem máty.

  • Czech name

    Vliv modifikované atmosféry balení a přírodních aditiv na kvalitu čerstvého sýru v reálném čase skladování

  • Czech description

    Studie analyzuje změny kvality čerstvých sýrů v reálném čase skladování šesti týdnů, které byly zabaleny do modifikované atmosféry tvořené mikroklimatem N2, CO2 a atmosférou neupraveného vlhkého vzduchu. Vzorky sýrů byly penetrovány přídavkem přírodníchantimikrobiálních látek z máty (Mentha piperita L.), pelyňku estragonu (Artemisia dracunculus L.) a dýňového oleje (Cucurbita pepo L.). Kontrolní vzorek ošetřen nebyl. V průběhu sledovaného časového období probíhalo monitorování hodnot vlhkosti, vodní aktivity, pH a titrační kyselosti a byl prováděn mikrobiologický rozbor pro zjištění celkového počtu mikroorganismů a plísní a kvasinek. Pro prodloužení údržnosti čerstvých sýrů byl nejvhodnější antimikrobiální látkou estragon a máta. Výběr atmosféry byl závislý na požadovaném snižovaném parametru, tedy vodní aktivitě a mikrobiologických hodnotách. Při senzorickém posuzování byly nejlépe hodnoceny vzorky kontrolní. Naopak nejhůře byl hodnocen čerstvý sýr s přídavkem máty.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník meziuniverzitní konference DSP studentů

  • ISBN

    978-80-7305-740-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    119-123

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article