Content of hydrophilic nutrients in Slovak sheep cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873587" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873587 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze
Original language description
Cílem práce bylo stanovení hydrofilních nutrietů (vitamin B2, bílkoviny) v bryndze (n = 25), která pocházela z tržní sítě slovenské republiky. Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou kapalinové chromatografie s reverzní fází (RP-HPLC) a PDA detekcí při vlnové délce 205 nm. Pro stanovení vitaminu B2 byla použita RP-HPLC metoda s fluorescenční detekcí. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky.
Czech name
Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze
Czech description
Cílem práce bylo stanovení hydrofilních nutrietů (vitamin B2, bílkoviny) v bryndze (n = 25), která pocházela z tržní sítě slovenské republiky. Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou kapalinové chromatografie s reverzní fází (RP-HPLC) a PDA detekcí při vlnové délce 205 nm. Pro stanovení vitaminu B2 byla použita RP-HPLC metoda s fluorescenční detekcí. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-762-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
9-12
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 14, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—