All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characteristic of Staphylococcus aureus from raw cow's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873623" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873623 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vlastnosti Staphylococcus aureus ze syrového kravského mléka

  • Original language description

    Cílem této studie je monitoring mikrobiologické kvality syrového kravského mléka. V roce 2012-2014 docházelo k odběrům syrového mléka na 40 farmách na území České republiky. Celkem tak bylo odebráno 233 vzorků syrového kravského mléka. Studie se zaměřila na výskyt koagulázopozitivních Staphylococcus aureus. S. aureus byl detekován v 79 (33,9%) vzorcích syrového kravského mléka. Jednotlivé izoláty byly dále sledovány na možnou mikrobiální rezistenci a docházelo ke sledování výskytu methicilin rezistentních S. aureus (MRSA). V naši studii bylo 22,1% izolátu rezistentních alespoň k jedné ze sledovaných antimikrobiálních látek. Byly detekovány 4 (4,2%) izoláty MRSA ze čtyř (10%) farem. Přítomnost toxigenity byla zjištěna u 40% izolátů. Výsledky této studie potvrzují přítomnost S. aureus v syrovém kravském mléce. Informace o nebezpečí konzumace syrového mléka by měla být rozšířena na širokou veřejnost.

  • Czech name

    Vlastnosti Staphylococcus aureus ze syrového kravského mléka

  • Czech description

    Cílem této studie je monitoring mikrobiologické kvality syrového kravského mléka. V roce 2012-2014 docházelo k odběrům syrového mléka na 40 farmách na území České republiky. Celkem tak bylo odebráno 233 vzorků syrového kravského mléka. Studie se zaměřila na výskyt koagulázopozitivních Staphylococcus aureus. S. aureus byl detekován v 79 (33,9%) vzorcích syrového kravského mléka. Jednotlivé izoláty byly dále sledovány na možnou mikrobiální rezistenci a docházelo ke sledování výskytu methicilin rezistentních S. aureus (MRSA). V naši studii bylo 22,1% izolátu rezistentních alespoň k jedné ze sledovaných antimikrobiálních látek. Byly detekovány 4 (4,2%) izoláty MRSA ze čtyř (10%) farem. Přítomnost toxigenity byla zjištěna u 40% izolátů. Výsledky této studie potvrzují přítomnost S. aureus v syrovém kravském mléce. Informace o nebezpečí konzumace syrového mléka by měla být rozšířena na širokou veřejnost.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2015

  • ISBN

    978-80-7509-219-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    71-77

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 4, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article