All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Presence and identification bacteria Staphylococcus aureus and other important bacterial pathogens in raw cow's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872150" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872150 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce

  • Original language description

    Studie je zaměřena na detekci Staphylococcus aureus a jeho prevalenci ve vzorcích prvovýroby mléka. Z 29 mléčných farem na území České republiky bylo odebráno 127 vzorků, z nichž 67 vzorků syrového kravského mléka a 60 mléčných filtrů. Staphylococcus aureus byl detekován u 24 vzorků, 13 vzorků syrového mléka (10,2 %) a 11 vzorků mléčných filtrů (8,7 %). Odolnost baktérie Staphylococcus aureus k antimikrobiálním látkám byla stanovena u všech izolátů. Ve vzorcích syrového kravského mléka na jedné farmě, byl opakovaně potvrzen výskyt MRSA kmenů. Výsledky této studie poukazuji na častou přítomnost Staphylococcus aureus v syrovém mléce. Z toho vyplývá upozornění pro spotřebitele, kteří by měli skladovat syrové mléko v chladu, jelikož by mohlo vést k množenístafylokoků a k tvorbě termostabilní enterotoxinů.

  • Czech name

    Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce

  • Czech description

    Studie je zaměřena na detekci Staphylococcus aureus a jeho prevalenci ve vzorcích prvovýroby mléka. Z 29 mléčných farem na území České republiky bylo odebráno 127 vzorků, z nichž 67 vzorků syrového kravského mléka a 60 mléčných filtrů. Staphylococcus aureus byl detekován u 24 vzorků, 13 vzorků syrového mléka (10,2 %) a 11 vzorků mléčných filtrů (8,7 %). Odolnost baktérie Staphylococcus aureus k antimikrobiálním látkám byla stanovena u všech izolátů. Ve vzorcích syrového kravského mléka na jedné farmě, byl opakovaně potvrzen výskyt MRSA kmenů. Výsledky této studie poukazuji na častou přítomnost Staphylococcus aureus v syrovém mléce. Z toho vyplývá upozornění pro spotřebitele, kteří by měli skladovat syrové mléko v chladu, jelikož by mohlo vést k množenístafylokoků a k tvorbě termostabilní enterotoxinů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    229-231

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 8, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article