Selected meat quality traits their influencing factors
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873734" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873734 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vybrané vlastnosti výsekového masa a které faktory je ovlivňují
Original language description
Mezi základní vlastnosti masa patří barva, schopnost vázat vodu a křehkost. Tyto vlastnosti jsou ovlivněné chemických složením masa (svalu), podílem typů svalových vláken, fyzikálně-chemickým stavem svalu a celistvostí vnitřních struktur svalových vláken. K nejvýznamnějším proměnným, které působí na řadu vlastností masa je hodnota pH. Ve svalech postmortálně hodnota pH klesá. Rychlost a hloubka poklesu pak hraje klíčovou roli na vlastnosti masa.
Czech name
Vybrané vlastnosti výsekového masa a které faktory je ovlivňují
Czech description
Mezi základní vlastnosti masa patří barva, schopnost vázat vodu a křehkost. Tyto vlastnosti jsou ovlivněné chemických složením masa (svalu), podílem typů svalových vláken, fyzikálně-chemickým stavem svalu a celistvostí vnitřních struktur svalových vláken. K nejvýznamnějším proměnným, které působí na řadu vlastností masa je hodnota pH. Ve svalech postmortálně hodnota pH klesá. Rychlost a hloubka poklesu pak hraje klíčovou roli na vlastnosti masa.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
26-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—