The effect of live yeast supplementation on nutrient digestibility and stabilization of intestinal microflora in dogs.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873770" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873770 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv suplementace živých kvasinek na stravitelnost živin a stabilizaci střevní mikroflóry u psů.
Original language description
Cílem studie bylo zhodnotit vliv suplementace živých kvasinek na stravitelnost živin a stabilizaci střevní mikroflóry u psů plemene beagle. Do pokusu bylo zařazeno 24 psů plemene beagle ve věku 5-9 měsíců, 12 do pokusné skupiny (LY) a 12 do kontrolní skupiny (C). LY psům byly podávány želatinové kapsle naplněné přípravkem Actisaf Sc 47, šarže č 3640 (Lesaffre, Francie), který obsahoval živé kvasinky Saccharomyces cerevisiae CNCM I-4407 v 2.9x108 CFU/g. LY psi vykazovali statisticky významně (P <0,05) vyšší přírůstek tělesné hmotnosti ve srovnání se skupinou C. Všechny naměřené hematologické a biochemické parametry se nacházely v rámci fyziologických rozmezí. LY psi vykazovali statisticky významné (P <0,05) snížení počtu bakterií Escherichia coli ve výkalech, počet střevních enterokoků byl rovněž významně (P <0,05) nižší. LY psi vykazovali také statisticky významně (P <0,05) vyšší stravitelnost NDF.
Czech name
Vliv suplementace živých kvasinek na stravitelnost živin a stabilizaci střevní mikroflóry u psů.
Czech description
Cílem studie bylo zhodnotit vliv suplementace živých kvasinek na stravitelnost živin a stabilizaci střevní mikroflóry u psů plemene beagle. Do pokusu bylo zařazeno 24 psů plemene beagle ve věku 5-9 měsíců, 12 do pokusné skupiny (LY) a 12 do kontrolní skupiny (C). LY psům byly podávány želatinové kapsle naplněné přípravkem Actisaf Sc 47, šarže č 3640 (Lesaffre, Francie), který obsahoval živé kvasinky Saccharomyces cerevisiae CNCM I-4407 v 2.9x108 CFU/g. LY psi vykazovali statisticky významně (P <0,05) vyšší přírůstek tělesné hmotnosti ve srovnání se skupinou C. Všechny naměřené hematologické a biochemické parametry se nacházely v rámci fyziologických rozmezí. LY psi vykazovali statisticky významné (P <0,05) snížení počtu bakterií Escherichia coli ve výkalech, počet střevních enterokoků byl rovněž významně (P <0,05) nižší. LY psi vykazovali také statisticky významně (P <0,05) vyšší stravitelnost NDF.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XI. Kábrtovy dietetické dny. Konference s mezinárodní účastí o bezpečnosti a produkční účinnosti krmiv
ISBN
978-80-263-0901-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
53-57
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 14, 2015
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—