Comparison of nutritional value of proteins from three lupin seed varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873772" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873772 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání nutriční hodnoty proteinů u tří odrůd lupinových semen
Original language description
Cílem práce bylo porovnání kvality proteinu, hodnoceno na základě obsahu jednotlivých aminokyselin (AA). Předmětem našeho zájmu bylo srovnání zastoupení jednotlivých AA v lupinovém proteinu semen tří odrůd AMIGA, DIETA a ZULIKA patřící do skupiny bílých odrůd (Lupinus albus), pěstovaných na Školním zemědělském podniku Nový Jičín VFU Brno. Každá z odrůd byla pěstována na rozloze zhruba 10 ha ve stejných půdních a klimatických podmínkách. V práci jsou uvedeny výsledky aminoanalýzy, v rámci které byly sledovány níže uvedené AA: kyselina asparágová (Asp), threonin (Thre), serin (Ser), kyselina glutamová (Glu), prolin (Pro), glycin (Gly), alanin (Ala), valin (Val), methionin (Met), isoleucin (Ile), leucin (Leu), tyrosin (Tyr), phenylalanin (Phe), histidin (His), lysin (Lys) a arginin (Arg).
Czech name
Porovnání nutriční hodnoty proteinů u tří odrůd lupinových semen
Czech description
Cílem práce bylo porovnání kvality proteinu, hodnoceno na základě obsahu jednotlivých aminokyselin (AA). Předmětem našeho zájmu bylo srovnání zastoupení jednotlivých AA v lupinovém proteinu semen tří odrůd AMIGA, DIETA a ZULIKA patřící do skupiny bílých odrůd (Lupinus albus), pěstovaných na Školním zemědělském podniku Nový Jičín VFU Brno. Každá z odrůd byla pěstována na rozloze zhruba 10 ha ve stejných půdních a klimatických podmínkách. V práci jsou uvedeny výsledky aminoanalýzy, v rámci které byly sledovány níže uvedené AA: kyselina asparágová (Asp), threonin (Thre), serin (Ser), kyselina glutamová (Glu), prolin (Pro), glycin (Gly), alanin (Ala), valin (Val), methionin (Met), isoleucin (Ile), leucin (Leu), tyrosin (Tyr), phenylalanin (Phe), histidin (His), lysin (Lys) a arginin (Arg).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: The optimalization of protein nutrition of monogastric animals on basis of seeds of varieties of white lupin (lupinus albus)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XI. Kábrtovy dietetické dny. Konference s mezinárodní účastí o bezpečnosti a produkční účinnosti krmiv
ISBN
978-80-263-0901-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
178-182
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 14, 2015
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—