All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of important dietary nutrients fot selected potato crisps

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873789" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873789 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení významných výživových nutrientů u vybraných druhů bramborových lupínků

  • Original language description

    Cílem práce je stanovení množství tuku a soli u vybraných bramborových lupínků zakoupených na českém trhu. Dále porovnání získaných hodnot s hodnotami uvedených na obalech výrobců a zhodnocení vlivu konzumace brambůrků na zdraví člověka. Bylo analyzováno16 vzorků bramborových výrobků získaných na trhu ČR. Pro analýzu tuku byla použita metoda dle Soxhleta; pro analýzu soli byla využita argentometrická titrační metoda. Obsah tuku se pohyboval v rozmezí 8,48 - 37,51% a soli 1,46 - 3,45%. Při porovnání námi získaných výsledků s hodnotami uvedených na obale výrobků nebyly zjištěny významné odchylky. Bramborové lupínky jsou bohatým zdrojem tuků a soli a jejich konzumace by měla být omezena.

  • Czech name

    Stanovení významných výživových nutrientů u vybraných druhů bramborových lupínků

  • Czech description

    Cílem práce je stanovení množství tuku a soli u vybraných bramborových lupínků zakoupených na českém trhu. Dále porovnání získaných hodnot s hodnotami uvedených na obalech výrobců a zhodnocení vlivu konzumace brambůrků na zdraví člověka. Bylo analyzováno16 vzorků bramborových výrobků získaných na trhu ČR. Pro analýzu tuku byla použita metoda dle Soxhleta; pro analýzu soli byla využita argentometrická titrační metoda. Obsah tuku se pohyboval v rozmezí 8,48 - 37,51% a soli 1,46 - 3,45%. Při porovnání námi získaných výsledků s hodnotami uvedených na obale výrobků nebyly zjištěny významné odchylky. Bramborové lupínky jsou bohatým zdrojem tuků a soli a jejich konzumace by měla být omezena.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    154-157

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 14, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article