The content of vitamin C in apple must compared to apple juice from concentrate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874255" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874255 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah vitamínu C v jablečném moštu v porovnání s jablečnými džusy z koncentrátu
Original language description
Mošty a džusy patří mezi oblíbené nápoje, které legislativa označuje jako ovocné šťávy a ovocné šťávy z koncentrátu. Vlastnosti by měly vykazovat stejné, postup výroby se však liší. Zatímco v případě moštů získáváme šťávu vymačkáním z ovoce, džusy jsou vyráběny naředěním ovocného koncentrátu. Tímto procesem se však může měnit množství obsahových složek. Příkladem může být obsah vitamínu C v jablečných moštech, které byly porovnány s jablečnými šťávami z koncentrátu. Průměrná hodnota vitamínu C byla u jablečných moštů 367,39 mg/l, u šťáv z koncentrátu 266,458 mg/l, což je téměř o 1/3 méně.
Czech name
Obsah vitamínu C v jablečném moštu v porovnání s jablečnými džusy z koncentrátu
Czech description
Mošty a džusy patří mezi oblíbené nápoje, které legislativa označuje jako ovocné šťávy a ovocné šťávy z koncentrátu. Vlastnosti by měly vykazovat stejné, postup výroby se však liší. Zatímco v případě moštů získáváme šťávu vymačkáním z ovoce, džusy jsou vyráběny naředěním ovocného koncentrátu. Tímto procesem se však může měnit množství obsahových složek. Příkladem může být obsah vitamínu C v jablečných moštech, které byly porovnány s jablečnými šťávami z koncentrátu. Průměrná hodnota vitamínu C byla u jablečných moštů 367,39 mg/l, u šťáv z koncentrátu 266,458 mg/l, což je téměř o 1/3 méně.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
175-178
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—