All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Training for the sensitivity of panelists; and requirements for a laboratory of the sensory analysis according to the national standards

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874263" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874263 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16810/16:43874263

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výcvik posuzovatelů a požadavky pro laboratoř senzorické analýzy dle normy

  • Original language description

    Senzorická analýza potravin je analytická metoda, při níž se organoleptické vlastnosti potravin posuzují lidskými smysly. Vedle chemického, fyzikálního a mikrobiologického vyšetření je senzorická analýza základní součástí hodnocení potravin. Důležitým a nezbytným krokem k vytvoření kvalitní hodnotitelské komise je její intenzívní výcvik. Podstatou výcviku je poskytnout posuzovatelům zásadní znalosti postupů používaných při senzorické analýze, rozvinout jejich schopnost zjistit, rozeznat a popsat senzorické podněty a v neposlední řadě vytvořit nebo rozvinout jejich správný přístup k problematice senzorické analýzy.

  • Czech name

    Výcvik posuzovatelů a požadavky pro laboratoř senzorické analýzy dle normy

  • Czech description

    Senzorická analýza potravin je analytická metoda, při níž se organoleptické vlastnosti potravin posuzují lidskými smysly. Vedle chemického, fyzikálního a mikrobiologického vyšetření je senzorická analýza základní součástí hodnocení potravin. Důležitým a nezbytným krokem k vytvoření kvalitní hodnotitelské komise je její intenzívní výcvik. Podstatou výcviku je poskytnout posuzovatelům zásadní znalosti postupů používaných při senzorické analýze, rozvinout jejich schopnost zjistit, rozeznat a popsat senzorické podněty a v neposlední řadě vytvořit nebo rozvinout jejich správný přístup k problematice senzorické analýzy.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    5-11

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database