Training for the sensitivity of panelists; and requirements for a laboratory of the sensory analysis according to the national standards
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874263" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874263 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16810/16:43874263
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výcvik posuzovatelů a požadavky pro laboratoř senzorické analýzy dle normy
Original language description
Senzorická analýza potravin je analytická metoda, při níž se organoleptické vlastnosti potravin posuzují lidskými smysly. Vedle chemického, fyzikálního a mikrobiologického vyšetření je senzorická analýza základní součástí hodnocení potravin. Důležitým a nezbytným krokem k vytvoření kvalitní hodnotitelské komise je její intenzívní výcvik. Podstatou výcviku je poskytnout posuzovatelům zásadní znalosti postupů používaných při senzorické analýze, rozvinout jejich schopnost zjistit, rozeznat a popsat senzorické podněty a v neposlední řadě vytvořit nebo rozvinout jejich správný přístup k problematice senzorické analýzy.
Czech name
Výcvik posuzovatelů a požadavky pro laboratoř senzorické analýzy dle normy
Czech description
Senzorická analýza potravin je analytická metoda, při níž se organoleptické vlastnosti potravin posuzují lidskými smysly. Vedle chemického, fyzikálního a mikrobiologického vyšetření je senzorická analýza základní součástí hodnocení potravin. Důležitým a nezbytným krokem k vytvoření kvalitní hodnotitelské komise je její intenzívní výcvik. Podstatou výcviku je poskytnout posuzovatelům zásadní znalosti postupů používaných při senzorické analýze, rozvinout jejich schopnost zjistit, rozeznat a popsat senzorické podněty a v neposlední řadě vytvořit nebo rozvinout jejich správný přístup k problematice senzorické analýzy.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
27
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
5-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—