Sensory Analysis and its Importance for Product Quality Evaluation on the Food Market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27510%2F08%3A00018466" target="_blank" >RIV/61989100:27510/08:00018466 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická analýza a její význam pro hodnocení kvality výrobků na potravinářském trhu
Original language description
Příspěvek je orientován na problematiku spotřebitelského hodnocení kvality potravinářských výrobků, hlavní pozornost je věnována metodě senzorické analýzy. V příspěvku jsou vymezena specifika potravinářských výrobků v marketingu, je zde definován pojem ?kvalita potravinářských výrobků?. Dále jsou uvedeny možnosti hodnocení kvality těchto výrobků spotřebiteli s důrazem na metodu senzorické analýzy. Pro správné pochopení souvislostí je ve druhé části příspěvku na konkrétním příkladě demonstrováno využitísenzorické analýzy při spotřebitelském hodnocení jemně perlivých vod.
Czech name
Senzorická analýza a její význam pro hodnocení kvality výrobků na potravinářském trhu
Czech description
Příspěvek je orientován na problematiku spotřebitelského hodnocení kvality potravinářských výrobků, hlavní pozornost je věnována metodě senzorické analýzy. V příspěvku jsou vymezena specifika potravinářských výrobků v marketingu, je zde definován pojem ?kvalita potravinářských výrobků?. Dále jsou uvedeny možnosti hodnocení kvality těchto výrobků spotřebiteli s důrazem na metodu senzorické analýzy. Pro správné pochopení souvislostí je ve druhé části příspěvku na konkrétním příkladě demonstrováno využitísenzorické analýzy při spotřebitelském hodnocení jemně perlivých vod.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Firma a konkurenční prostředí 2008
ISBN
978-80-7392-021-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU Brno, Fakulta provozně-ekonomická
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—