All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory Analysis and Consumer Product Testing in the Food Industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27510%2F07%3A00018491" target="_blank" >RIV/61989100:27510/07:00018491 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Sensory Analysis and Consumer Product Testing in the Food Industry

  • Original language description

    This report focuses on questions of food products quality and its perception and evaluation from the consumers? point of view. It introduces the sensory analysis method and shows possibilities of its use in marketing in combination with methods and techniques of consumer product testing. It also deals with the principles of the performing of sensory analysis. The questions are not only theoretically specified; there is also a concrete example given to demonstrate the use of sensory analysis in consumertesting of new variants of food products.

  • Czech name

    Senzorická analýza a spotřebitelské testování výrobku v potravinářství

  • Czech description

    Příspěvek je zaměřen na problematiku hodnocení kvality potravinářských výrobků spotřebiteli. Představuje metody senzorické analýzy a ukazuje možnosti jejich využití v marketingu v kombinaci se spotřebitelskými výrobkovými testy. V příspěvku jsou rovněž definovány zásady provádění senzorické analýzy. Problematika hodnocení kvality potravinářských výrobků je vymezena jak z teoretického, tak i z praktického hlediska. Na konkrétním příkladě je demonstrováno využití senzorické analýzy pro hodnocení kvality nových variant potravinářských výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    ECON 07

  • ISSN

    0862-7908

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    14

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database