All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New trends in evaluation of the quality food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872457" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872457 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové směry v hodnocení kvality potravin

  • Original language description

    Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin.

  • Czech name

    Nové směry v hodnocení kvality potravin

  • Czech description

    Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    17-20

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article