All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Stability of Tetracycline Antibiotics in Honey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874439" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874439 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stabilita tetracyklinových antibiotik v medu

  • Original language description

    Naše práce byla zaměřena na sledování stability tetracyklinových antibiotik oxytetracyklinu, tetracyklinu a chlortetracyklinu během zpracování vzorku a optimalizace analytického postupu stanovení tetracyklinových antibiotik v medu. Stabilita byla testována na roztocích standardů tetracyklinů v nejčastěji používaných rozpouštědlech - vodě, methanolu a Na2EDTA-McIlvaine pufru (citráto-fosfátovém pufru s kompletačním činidlem). Následně byl optimalizován postup přípravy na modelových vzorcích medu obohacených tetracyklinovými antibiotiky na koncentračních úrovních 1, 2 a 4 mg/l za použití Na2EDTA-McIlvaine pufru jako rozpouštědla. Stabilita tetracyklinových antibiotik byla sledována po dobu třiceti dní v intervalu 3x týdně. Antibiotika byla stanovena vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi s UV detekcí. Degradace směsného standardu tetracyklinových antibiotik ve vodě byla 69 - 85 %, v methanolu 28 - 61 % a v Na2EDTA-McIlvaine pufru 46 - 53 %. Degradace směsného standardu tetracyklinů ve vzorku medu ve zvolených koncentracích byla 2 - 61 %.

  • Czech name

    Stabilita tetracyklinových antibiotik v medu

  • Czech description

    Naše práce byla zaměřena na sledování stability tetracyklinových antibiotik oxytetracyklinu, tetracyklinu a chlortetracyklinu během zpracování vzorku a optimalizace analytického postupu stanovení tetracyklinových antibiotik v medu. Stabilita byla testována na roztocích standardů tetracyklinů v nejčastěji používaných rozpouštědlech - vodě, methanolu a Na2EDTA-McIlvaine pufru (citráto-fosfátovém pufru s kompletačním činidlem). Následně byl optimalizován postup přípravy na modelových vzorcích medu obohacených tetracyklinovými antibiotiky na koncentračních úrovních 1, 2 a 4 mg/l za použití Na2EDTA-McIlvaine pufru jako rozpouštědla. Stabilita tetracyklinových antibiotik byla sledována po dobu třiceti dní v intervalu 3x týdně. Antibiotika byla stanovena vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi s UV detekcí. Degradace směsného standardu tetracyklinových antibiotik ve vodě byla 69 - 85 %, v methanolu 28 - 61 % a v Na2EDTA-McIlvaine pufru 46 - 53 %. Degradace směsného standardu tetracyklinů ve vzorku medu ve zvolených koncentracích byla 2 - 61 %.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    111-115

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article