All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Catering facilities and food-borne outbreaks

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874457" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874457 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Provozovny stravovacích služeb a hromadná alimentární onemocnění

  • Original language description

    Zařízení veřejného stravování (restaurace, kavárny, bary, catering ad.) se v r. 2014 podílela na vypuknutí hromadných alimentárních onemocnění se silným důkazem původu z 26 %. Větší podíl na šíření a vzniku hromadných alimentárních nákaz se přičítal jen domácnostem (37,3 %). Mezi příčiny vzniku ohnisek hromadných alimentárních onemocnění patří nedostatečné tepelné opracování potravin během přípravy pokrmů, infikovaná osoba manipulující s potravinou, nedostatečné chlazení, křížová kontaminace nebo kombinace uvedených faktorů. Příspěvek stručně popisuje tři případové studie hromadných alimentárních onemocnění různé etiologie.

  • Czech name

    Provozovny stravovacích služeb a hromadná alimentární onemocnění

  • Czech description

    Zařízení veřejného stravování (restaurace, kavárny, bary, catering ad.) se v r. 2014 podílela na vypuknutí hromadných alimentárních onemocnění se silným důkazem původu z 26 %. Větší podíl na šíření a vzniku hromadných alimentárních nákaz se přičítal jen domácnostem (37,3 %). Mezi příčiny vzniku ohnisek hromadných alimentárních onemocnění patří nedostatečné tepelné opracování potravin během přípravy pokrmů, infikovaná osoba manipulující s potravinou, nedostatečné chlazení, křížová kontaminace nebo kombinace uvedených faktorů. Příspěvek stručně popisuje tři případové studie hromadných alimentárních onemocnění různé etiologie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    33-36

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article