Catering facilities and food-borne outbreaks
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874457" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874457 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Provozovny stravovacích služeb a hromadná alimentární onemocnění
Original language description
Zařízení veřejného stravování (restaurace, kavárny, bary, catering ad.) se v r. 2014 podílela na vypuknutí hromadných alimentárních onemocnění se silným důkazem původu z 26 %. Větší podíl na šíření a vzniku hromadných alimentárních nákaz se přičítal jen domácnostem (37,3 %). Mezi příčiny vzniku ohnisek hromadných alimentárních onemocnění patří nedostatečné tepelné opracování potravin během přípravy pokrmů, infikovaná osoba manipulující s potravinou, nedostatečné chlazení, křížová kontaminace nebo kombinace uvedených faktorů. Příspěvek stručně popisuje tři případové studie hromadných alimentárních onemocnění různé etiologie.
Czech name
Provozovny stravovacích služeb a hromadná alimentární onemocnění
Czech description
Zařízení veřejného stravování (restaurace, kavárny, bary, catering ad.) se v r. 2014 podílela na vypuknutí hromadných alimentárních onemocnění se silným důkazem původu z 26 %. Větší podíl na šíření a vzniku hromadných alimentárních nákaz se přičítal jen domácnostem (37,3 %). Mezi příčiny vzniku ohnisek hromadných alimentárních onemocnění patří nedostatečné tepelné opracování potravin během přípravy pokrmů, infikovaná osoba manipulující s potravinou, nedostatečné chlazení, křížová kontaminace nebo kombinace uvedených faktorů. Příspěvek stručně popisuje tři případové studie hromadných alimentárních onemocnění různé etiologie.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
33-36
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—