All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Requirements for the quality of raw goat milk for dairy processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874465" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874465 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/16:43910302

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Požadavky na jakost syrového kozího mléka pro mlékárenské zpracování

  • Original language description

    Předmětem metodiky je návrh stanovení jednotlivých jakostních kritérií kozího mléka za účelem zpeněžování. Součástí metodiky je návrh na limitní hodnoty pro obsah bílkovin, obsah tuku, obsah laktózy, titrační kyselost, počet somatických buněk a celkový počet mikroorganismů. Současně má tato metodika sloužit jako odborná příručka pro prvovýrobce a zpracovatele kozího pro zlepšení kvality kozího mléka určeného k mlékárenskému zpracování.

  • Czech name

    Požadavky na jakost syrového kozího mléka pro mlékárenské zpracování

  • Czech description

    Předmětem metodiky je návrh stanovení jednotlivých jakostních kritérií kozího mléka za účelem zpeněžování. Součástí metodiky je návrh na limitní hodnoty pro obsah bílkovin, obsah tuku, obsah laktózy, titrační kyselost, počet somatických buněk a celkový počet mikroorganismů. Současně má tato metodika sloužit jako odborná příručka pro prvovýrobce a zpracovatele kozího pro zlepšení kvality kozího mléka určeného k mlékárenskému zpracování.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Metodika kozí mléko

  • Regulation ID

    SVS/2016/148399-G

  • Technical parameters

    Předložená metodika má sloužit jako nástroj pro zpeněžování kozího mléka za účelem jeho dalšího zpracování na mléčné produkty. Současně má sloužit jako odborná příručka pro provovýrobce a zpracovatele kozího mléka z pohledu zlepšení kvality kozího mléka určeného k mlékárenskému zpracování. V neposlední řadě je cílem metodiky i shrnutí nejnovějších poznatků týkajících se problematiky kvalitativních parametrů kozího mléka zejména obsahů bílkovin, tuku, laktózy, počtu somatických buněk (PSB) a celkového počtu mikroorganismů (CPM). Byla uzavřena smlouva o uplatnění certifikované metodiky: Polabské mlékárny, Dr. Kryšpína 510, 290 16 Poděbrady, IČ/RČ 45148678. Datum uzavření smlouvy 27.10.2016. Odpovědná osoba MVDr. Ing. Václav Trojan, Ph.D., ředitel Centra transferu technologií, Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1, 61300 Brno.

  • Economical parameters

    Ekonomický dopad předložené metodiky je v současnosti v podstatě nemožné odhadnout, a to především vzhledem ke skutečnosti, že v současnosti je kozí mléko v ČR vykupováno pouze jednou mlékárnou, přičemž vykupované množství mléka je poměrně nízké a výkup má pouze sezónní charakter. Nicméně na druhou stranu je registrován zájem především menších zpracovatelských subjektů o kozí mléko, což by mělo v blízké budoucnosti vést ke zvyšování vykupovaného objemu této komodity. Každopádně, z pohledu ekonomického navrhované parametry jakosti kozího mléka stanoví jasná pravidla pro výkup kozího mléka a současně budou sloužit i jako pomůcka pro samotné zpracovatele tohoto mléka, kteří v současnosti nemají dostatečné podklady k této problematice.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa, Slezská 7, 120 56 Praha 2

  • Date of certification

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy