All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Statement of flavonoid dyes in tea from Camellia sinensis L. and tea from other plants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874511" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874511 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah flavonoidních barviv u pravých a nepravých čajů

  • Original language description

    Flavonoidní barviva jsou jednou z nejčastějších skupin polyfenolických sloučenin obsažených v čaji. Tato práce se zabývala analýzou flavonoidních barviv, konkrétně theaflavinů (TFs) a thearubiginů (TRs), ve vybraných vzorcích sypaných čajů. Kvantitativní stanovení probíhalo po extrakci vzorků spektrofotometricky. Vzorky zelených čajů obsahovaly TRs v rozmezí od 0,015 do 4,913 g/100g a TFs od 0,011 do 0,303 g/100g. Naměřené hodnoty TRs u černých čajů se pohybovaly v rozmezí od 0,250 do 4,730 g/100g a TFS od 0,034 do 0,287 g/100g. U nepravých čajů byly naměřeny hodnoty pro TRs v rozmezí od 0,230 do 4,146, hodnoty TFs od 0,015 do 0,295 g /100g. Získané výsledky ukázaly, že nejvíce stanovovaných flavonoidních barviv obsahoval černý čaj.

  • Czech name

    Obsah flavonoidních barviv u pravých a nepravých čajů

  • Czech description

    Flavonoidní barviva jsou jednou z nejčastějších skupin polyfenolických sloučenin obsažených v čaji. Tato práce se zabývala analýzou flavonoidních barviv, konkrétně theaflavinů (TFs) a thearubiginů (TRs), ve vybraných vzorcích sypaných čajů. Kvantitativní stanovení probíhalo po extrakci vzorků spektrofotometricky. Vzorky zelených čajů obsahovaly TRs v rozmezí od 0,015 do 4,913 g/100g a TFs od 0,011 do 0,303 g/100g. Naměřené hodnoty TRs u černých čajů se pohybovaly v rozmezí od 0,250 do 4,730 g/100g a TFS od 0,034 do 0,287 g/100g. U nepravých čajů byly naměřeny hodnoty pro TRs v rozmezí od 0,230 do 4,146, hodnoty TFs od 0,015 do 0,295 g /100g. Získané výsledky ukázaly, že nejvíce stanovovaných flavonoidních barviv obsahoval černý čaj.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    239-242

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 18, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article